Monday, January 31, 2011

Jom Buat Duit Dengan ChurpChurp

Anda tengah fikir bagaimana nak cari duit lebih? Tak payah pening-pening. Join saja ChurpChurp dan buat duit darinya. Macam mana erk? Senang jer. Ikut saja langkah - langkah ini.
  • Pergi ke laman web ChurpChurp dan signup
  • Isi segala details yang dikehendaki seperti nama, alamat dan lain - lain
  • Then, pihak ChurpChurp akan bagi a few campaigns yang boleh kita share dengan semua
  • Just click the campaign tu and share at Facebook, Twitter, YM, Email, Forum dan segala macam laman sosial yang ada. Lagi banyak anda share, lagi banyak peluang anda peroleh. Tapi ingat, jangan spam!
  • Setiap unique click akan di bayar mengikut tahap kadar bayaran yang diberi. Sebagai contoh : Setiap unique click diberi bayaran sebanyak RM 0.20, jadi bila ada 5 orang yang berlainan click iklan yang kita share tue. Jadi dapatlah kita RM1.00. Anda hanya dibenarkan cash out bila sudah cukup RM100
Picture Credit : Contoh campaign di ChurpChurp

Tada! Macam magic kan? Senang sangat. Siapa - siapa pun boleh join. Senang - senang jer boleh dapat duit. So, apa tunggu lagi. Saya dah join, awak bila lagi. Mari kita join ChurpChurp!

Insya'Allah By Maher Zain (Malay Version)

Picture Credit : Insya Allah By Maher Zain (Malay Version)


Sebelum ini lagu Insya'Allah version Melayu dinyanyikan oleh Brother Busyairi Ahmad. Tapi hari ini saya nak share lagu Insya'Allah - Malay version dinyanyikan sendiri oleh Maher Zain sendiri.


Segmen Syok Sendiri 2


First time join segmen Brother Ben Ashaari coz sekarang tengah bercuti. Yes, holiday beb!
Mari kita jawab soalan paparazzi ini yer.
  1. Boleh berikan nama glamour anda dalam dunia maya ini ?
    Rabia Sensei

  2. Kenapakah anda memilih nama tersebut ?
    Rabia = Nama panggilan, nama pendek, nama manja, nama saya
    Sensei = Cikgu dalam bahasa Jepun. Saya pula seorang guru

    Sudah terang lagi bersuluh. Lagi mahu explain kah?

  3. Kenapa anda berblogging ?
    Well, at first just nak mengubat hati lara yang kecewa. Orang kata dengan writing out our problem, sadness ker sedikit sebanyak boleh heal our pain. Kiranya meluahkan segala perasaan sedih tu kat bloglah.

    Sekarang ini, reason nak blog hanyalah for fun. I blog because I just like to share anything, everything with everyone. Sharing is caring!

  4. Siapakah pemberi semangat anda ?
    Family, Mr Teddy, Friends, Diri Sendiri. Yang paling penting, bila kita bersedih, down, kecewa, ingatlah sentiasa, Tuhan ada bersama kita. Ingat Dia sentiasa pada susah dan senang. Insya Allah, hati kita akan lebih tenang.

  5. Sudah berapa lamakah anda berblog ?
    Lama gaklah. Sejak April, 2008. My first entry is Searching For Happiness. Baru beberapa hari break - up dengan ex-boyfriend

  6. Siapakah idola anda dalam dunia blogging ini ?
    Owh, sangat ramai. Salah seorangnya ialah Brother Ben Ashaari. Blognya sangat simple. Gaya bahasanya pun biasa-biasa jer. Tapi kuasa trafiknya, kunjungan pelawatnya memang hebat! Cek Nuffnang pun dah sampai 4 angka. Apa ek rahsia you yerk? Jeles I~

  7. Kenangan manis anda dalam dunia blogging ?
    "Saya suka blog awak!" And bila blogger lain mention nama blog kita dalam blog dia sendiri. Owh, itulah kenangan paling manis sekali.
    People appreciates what we write. Satu pengiktirafan yang tak ternilai rasanya. Rasa best sangat coz saya ini hanyalah blogger picisan saja. Kalau nak tahu,  banyak lagi kenangan manis tapi itu adalah antaranyalah. Secara tak langsung, kata - kata semangat ini membuatkan saya ingin terus berblogging.

  8. Kenangan pahit anda dalam dunia bloggng ?
    Owh, setakat ini takder. Semuanya syok belaka. Harapnya berkekalan.

  9. Pencapaian terbaik anda dalam dunia blogging ini ?
    When unique visitor mencanak naik serta merta piggy bank saya di Nuffnang pun naik jugak. Lalala, saya nak tunggu earning saya sampai 4 angka baru nak cash out. Boley? Ntah - ntah tak sampai beberapa ratus dah nak kuarkan. Lalala~

  10. Selain berblog , apakah minat anda ?
    A lot man! Watching movies, reading, writing, surfing Internet, listening to radio. Do you want me to list everything here? Banyak giler tu. Esok sambung yer. Hehe

  11. Bagaimana anda membahagikan masa anda diantara berblog dengan aktiviti yang lain ?
    I set up priority first. Kalau ada kerja penting, siapkan dulu semua. Then bila ada masa free, baru saya akan berblogging. So far, oklah bahagikan masa. Lepas ini kalau dah kahwin, ada anak semua. Tak tahulah macam mana pulak. Tapi tengok bloggers yang dah kahwin beranak pinak, maintain jer blogging.
    Where there's a will, there's a way!

  12. Pendapat anda mengenai dunia blog di malaysia ini
    Dunia blog di Malaysia ini
    masih baru lagi. Setakat ini saya rasa tiada satu platform yang dapat menggabungkan semua blogger in dalam satu group @ persatuan ker. Eceh, macam real jer. Well, just think about it. Persatuan blogger SeMalaysia, protect Malaysan blogger daripada kena hentam ker, kena saman ker, buat aktiviti sama - sama ker dan lain - lain lah. Maybe dah ada lah kut. Saya jer yang tak tahu ker. Hehe.

  13. Nasihat anda untuk mereka jika ingin memiliki blog sendiri
    Start it now! Jangan lengah - lengah lagi. Banyak gak kelebihan berblog ini as long as you know where to look. Boleh menmbahkan income, boleh tambahkan kawan, boleh menambahkan pengetahuan. Yang penting, berbloglah dengan berhikmah. Tulis dengan niat yang baik. Blog ini macam kita mendidik orang jugaklah. Dan jangan malu - malu untuk bertanya pada blogger - blogger otai tips untuk berjaya, okay? Good luck untuk semua blogger! Gambateh! Chaiyo!

  14. Nyatakan dalam majalah mana anda ingin dimasukkan
    Hehe, tertinggal lak satu soalan ni. Maaf yer. Majalah Pengantin, boley? Suka tengok pakaian pengantin yang cantik - cantik. Dan menjadi pengantin juga adalah salah satu impian saya. =D 

  1. Picture : Eh, tengah syok sendiri ni.
p/s : Hehe, sorry Brother Ben, dah update yang betulnya

Baby I Love Your Way By Peter Frampton

Picture Credit : Peter Frampton


Shadows grow so long before my eyes
And they're moving across the page
Suddenly the day turns into night
Far away from the city but don't hesitate
'Cause your love won't wait hey

Ooh baby I love your way every day
Wanna tell you I love your way every day
Wanna be with you night and day

Moon appears to shine and light the sky
With the help of some fireflies
I wonder how they have the power shine shine shine
I can see them under the pines
But don't hesitate 'cause your love won't wait hey

Ooh baby I love your way every day
Wanna tell you I love your way every day
Wanna be with you night and day uh yeah

But don't hesitate 'cause your love won't wait
I can see the sunset in your eyes
Brown and grey and blue besides
Clouds are stalking islands in the sun
Wish I could dry one out of season
But don't hesitate 'cause your love won't wait hey

Ooh baby I love your way every day
Wanna tell you I love your way uuhh
Wanna be with you night and day

Ooh baby I love your way every day
Wanna tell you I love your way uuhh
Wanna be with you night and day

Please Help Our Malaysian Students In Mesir! @NajibRazak

Picture Credit : Crisis In Mesir

Please help our Malaysian students in Mesir! Saya baru saja terbaca dari blog saudara Ariff Shah, berdasarkan dari message yang beliau dapat dari seorang pelajar di Mesir, keadaan di sana lebih teruk daripada yang kita sangkakan.

This is the message sent from Nadia, one of Malaysian student in Egypt.
Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.

Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:
Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.
Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.
Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita
Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923
Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com

Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.
- Nadia
So what can you do now? Share this in Twitter, Facebook, Blog, Email. Read at Ariff Shah and Krisis Mesir for more info.

Malaysian, please spread the word. Let our voices be heard. May Allah save them. Amin.


Rise And Shine

 Picture Credit : Garfield Wants To Go To Work

Rise and shine everyone!

Walaupun tak nampak sunshine pagi - pagi ini sebab dek hujan renyai - renyai tapi kerja tetap kerja. Lainlah cikgu macam saya, bolehlah bersantai - santai di rumah. Sebabnya saya tengah bercuti seminggu di kampung.

Lalalala~

Saturday, January 29, 2011

Gambar Jejai Dan Nora Danish Bercuti Di Jepun

 Picture Credit : Nampak bahagia mereka sekeluarga kan?


 Picture Credit : A Big Happy Family


Picture Credit : Yay! Tokyo Disneyland!

Picture Credit : Mama Hot - Nora Danish
Picture Credit : Papa Hot - Jejai

Photo Credit : OhBulan

Bloglist Sandiwara Seorang Insan @ Syafiq Rosli

Picture Credit : Kamu Lelaki

Aku wanita
Dijadikan dari tulang rusuk lelaki
Tidak dari kepala untuk dijadikan tuan
Tidak dari kaki untuk dijadikankan hamba

Sebaiknya dari sisi
Dekat dengan tangan untuk dilindungi
Dekat dengan hati untuk dikasihi

Sutera Kasih By Inteam

Picture : Kumpulan Nasyid Inteam


Sutera Kasih By Inteam

Kian lama terpenjara
Mencari makna cinta
Dalam ungkap kata bersulam dusta

Bila gerbang rahmat terbuka
Menjelma cinta suci
Sehalus dan selembut sutera kasih
Terbentanglah tersingkap kebenaran
Terlerailah terbenam kepalsuan
Tuhan pada-Mu ada kedamaian
Diribaan-Mu kebahagiaan
Tiada lagi rasa kesangsian di hati
Cinta Mu cinta tulus suci murni
Kasih-Mu nan abadi

Bertautlah bercambahlah cinta
Mengharum dalam jiwa
Menemukan kerinduan syahdu
Pada yang Maha Esa

Sutera kasih membelai
Membalut kelukaan itu
Sutera kasih melambai
Mengisi kekosongan pengharapan

Rela pasrahkan kehidupan
Mengharungi cabaran
Rintangan perjalanan di hadapan

Doa dan titis air mata
Mendamba sutera kasih
Agar terus bersemi selamanya

Friday, January 28, 2011

The Pretty, The Shy And The Mr. Ampu

Picture Credit : Minum Milo Anda Jadi Sihat dan Kuat

Which personalities would you wanna fit your friends? The Pretty? The Shy? Or Mr. Ampu? Milo Fuze is back in action and it's bringing you an addictive game that will totally blow your mind! 

That's right, Milo Fuze is introducing this super duper cute game called Jam Pack and there are prizes worth RM40, 000 up for grabs! Woahhhhh...

Times like this, we all don't mind holding The Aunty title proudly. RM40, 000 prizes up for grabs, c'mon!! Share this now! A Milo Fuze a day, keeps your tiredness away! Share this with your friends and get rewarded! Contest ends on March 9, 2011.


Picture Credit : Play and Win Total Prizes Worth RM40, 000

Find Your True Match

Picture Credit : Celcom Sale

Thinking of rewarding yourself with something awesome to start off your 2011? Well, you deserve it! 

How about having a flashy cool gadget in hand to show off like Samsung Galaxy tab or a LG Optimus 7? Yes you're right, Celcom is giving you this opportunity by having a Great Sale starting now!
 
So share this to your friends and better get your hands on before this sale is over and done, you gotta be quick, you gotta be wise!

Picture Credit : Find Your True Match

Discover Yourself


Picture Credit : Take Simple Test

Don't you wish that you have 48 hours a day? Well, I do, because that way, I can work, shop, hang out and most importantly, devote some time to sweat off my calories. 


How do you define healthy? You can find out by taking the Wellness Profiler to find out if you're an Advocate, an Investor, a Manager or a Hopeful to gain insights to your approach on nutrition and health. 

Don't wait, take this test and it can be a turning point to your unhealthy days! Don't forget to share this with your family and friends this good news! Nestle rules!

So, what are you waiting for? Marilah try test.


Picture Credit : Wellness Profiler

Thursday, January 27, 2011

Ben Ashaari Blog


Pengumuman! Pengumuman! Bloglist Ben Ashaari telah dibuabarkan. Sekarang sudah bermula bloglist yang terbaru. Cepat, cepat, rapat, rapat. Saper lambat, kena tinggal!

Ni nak habaq mai, ini kali kedua saya join bloglist Ben Ashaari. Kalau ada peluang, memang tak akan saya lepaskan. Nak tahu kenapa? Nanti saya story na. Macam mana nak join bloglist Ben Ashaari? Senang jer. Let's look what we need to do.
  1. Letakkan header BEN ASHAARI BLOG
    Okay, sudah letak.

     
  2. Tajuk : BEN ASHAARI BLOG dan linkkan ke entri ini
    Orait, sudah

     
  3. Sila nyatakan berapa kalikah anda update sehari dan jumlah entri anda sehingga kini
    Depends. Kadang - kadang sehari sekali. Kadang 2, 3, 4, 5 kali. Tengok tahap kesibukan bekerja.
    Setakat ini sudah ada 609 entries. Wallawey, banyaknya. Saya pun baru perasan

     
  4. Kenapa anda berminat nak berada dalam blog list BEN ASHAARI
    Sebab saya nak pinjam kuasa Bro Ben Ashaari. Nak pinjam trafik. Nak pinjam populariti blognya. Yelah, saya ini blogger picisan jer. 

     
  5. Apakah perkara yang ingin anda lakukan sekiranya blog anda popular ?
    Okay, this is a tough question. Saya tak pernah terfikir pulak. Tapi sekiranya blog saya popular, saya akan still berblogging. Cuma maybe akan buat tapak sewa iklan ker. Maybe buat blogshop ker. Eceh,  angan - angan itu penting kan? Mana tahu satu hari akan jadi kenyataan. As long as long kita minat buat kan?

So, what are you waiting for? Marilah join Ben Ashaari Blog

Wednesday, January 26, 2011

Get Your New Phone Here!

Picture Credit : Get Your Phone!
Picture Credit : Get Your Phone!
The Everyone Sale is here and it’s gonna be the Biggest Sale of the year! Awesome offers for everyone! Xpax is launching this sale at a perfect time to start off the brand new year! 

It’s the best time for people to go out shopping for new phones and gadgets, at Awesome Discounts! You shoppers out there won’t wanna miss out on this! Share this mind-blowing deal now! 

Picture Credit : Get a new brand handphone here at Celcom

Shop Till You Drop At Jipaban

Picture Credit : Nice!

Picture Credit : Clothes!

Want to shop for new clothes for Chinese New Year but hate the shopping crowd and constant rush? No worries! You can now shop till you drop at Jipaban.com with the awesome Chinese New Year and V’day promo.  Share these exciting CNY and Valentine’s day promotions at Jipaban with your friends! Maybe they will give you a bigger ang pow to shop even more. Check it out here guys! Jipaban.com

Three simple steps: Surf, Click, Paid. All at Jipaban.com

 Picture Credit : Surf, Click, Paid. All at Jipaban.com

Tuesday, January 25, 2011

Happy Birthday Mr Teddy Bear

Picture Credit : Happy Birthday Mr Teddy Bear


Selamat hari jadi awak! Sudah tua dah orang tu. Lalalala~

Monday, January 24, 2011

A Shopper Fell Into The Fountain Became A Youtube Hit

Picture Credit : CCTV footage of Cathy Marrero became a YouTube hit after being watched by 1.5million people.

Picture Credit : Mrs Marrero had been texting a friend who wanted to know the birthday of her husband, Walter


CCTV footage of Cathy Marrero became a YouTube hit after being watched by 1.5million people. Currently 2.5 million people had watched it. To be exact 2,596,422 people. Wallawey, ramai giler!

Mrs Marrero said she was leaving work at a nearby shop that day and texting a friend from church who wanted to know her birthday and the birthday of her husband, Walter Marrero, 46, an unemployed maintenance worker.


From the CCTV, it shows that Ms Marrero walked in a straight line while texting on her phone. Then she fell into the cold water before struggling to get out and making a swift exit.

And now the 49-year-old, revealing her identity for the first time, says she doesn't find the video very funny and plans to take the mall in Wyomissing, Pennsylvania to court after accusing staff of laughing instead of helping her out of the water. Yeah, see you in court!

You can read the details at Dailymail

Conclusion, don't texting while you are walking or you will be the laughing stock of the day. Or worse, you died because of it.


p/s : Famous sekejap di Youtube. 


Sunday, January 23, 2011

Gambar Majlis Resepsi Ayu Raudhah Dan Zaquan Adha













Gambar Majlis Resepsi Ayu Raudhah Dan Zaquan Adha. Terima kasih to Bro BeautifulNara
yang share gambar - gambar yang sangat cantik ini. Photo Credit to Asmady Ahmad

Saya suka dengan baju Ayu. Colour purple pink gitu. I like!
 

Penulis Blog Dapat RM1 Juta Setahun

 Picture Credit : Penulis blog kreatif raih pulangan lumayan

KUALA LUMPUR: Pengendali atau penulis blog kini mampu meraih keuntungan sehingga RM1 juta setahun.

Beginilah fenomena penggunaan blog yang dulunya berfungsi sebagai pengantara politik, peribadi dan komuniti, kini beralih kepada perniagaan sehingga ada pengendali atau penulis mampu meraih keuntungan beratus-ratus ribu hingga berjuta ringgit setahun.

Sumber : Berita Harian Online

Siapa tak kenal dengan Red Mummy? Penulis blog http://redmummy.com/. Dengan menulis sahaja boleh dapat kira - kira RM12000 sebulan. Rabia Sensei baru dapat ratusan ringgit jer. Tak sampai pun beribu lagi. Tulis blog suka - suka pun dapat duit.

Selamat Pengantin Baru Ayu Raudhah Dan Zaquan Adha

Picture Credit : Selamat Pengantin Baru Ayu Raudhah Dan Zaquan Adha
Photo taken by Piccalasso team

Picture Credit : Semoga kekal hingga ke syurga
Photo taken by Piccalasso team
Alhamdulillah, selesai sudah. Selamat pengantin baru buat Ayu Raudhah dan Zaquan Adha. Semoga berbahagia hingga ke syurga. 

Gambar Dan Video Kahwin Ayu Raudhah Dan Zaquan Adha

Picture Credit : Selamat Pengantin Baru Ayu Raudhah Dan Zaquan Adha

Picture Credit : Alhamdulillah, selesai sudah akad nikah
Picture Credit : Photo taken by Piccalasso team
Picture Credit : Photo taken by Piccalasso team
 

 
Picture Credit : Photo taken by Piccalasso team



ALOR SETAR: Hanya dengan sekali lafaz, aktres Ayu Raudhah,26, akhirnya sah bergelar isteri kepada pemain bola sepak kebangsaan dan Negeri Sembilan, Mohd Zaquan Adha Abdul Radzak, 23, pada majlis pernikahan mereka di Masjid Sultanah Bahiyah, di sini, Jumaat.

Pada majlis yang serba ringkas itu, Ayu atau nama sebenarnya Raudhah Abu Bakar @ Che Wan yang kelihatan anggun dengan busana rekaan Man Kajang berwarna krim menerima mas kahwin RM1,888 serta tujuh dulang hantaran daripada pihak lelaki dan berbalas sembilan dulang.

Pada sebelah malamnya, kedua-duanya menjalani resepsi perkahwinan berkonsepkan alam fantasi dan mengenakan persalinan rekaan Rizman. Majlis tersebut berlangsung di rumah pengantin perempuan.
Selain itu, mereka turut menggunakan khidmat pereka Qudyn untuk malam berinai pada 20 Januari di rumah Ayu.

Sementara majlis menyambut menantu akan dilangsungkan di Pusat Dakwah Islamiah, Paroi, Seremban, Negeri Sembilan pada 30 Januari ini. Pasangan pengantin akan mengenakan persalinan Calvin Thoo dengan bertemakan tradisional.

Baca selanjutnya di Mstar Online

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...