Saturday, July 31, 2010

KPLI : Shoot Me Please!



Owh, I'm freakin' love when people took my photo! Yeah, love it when it was back then, when I was a bit smaller/slimmer than today. Now, I just want to hide in the closet. 

p/s : My friends and I  in Danga Bay, Johor 2008. The KPLIAN clan~

Forever In Blue Jeans

Friday, July 30, 2010

KPLI : Giant Yellow Bee



Hello my fellow KPLIAN! Remember this picture? Or specifically, this mascot? Who is this guy behind that big yellow cap and his 'dashing' glasses?

Can you remember? You can't? Owh, pity you! Let me put more pictures.


Owh, what a big yellow belly you have Mr Bee!


What is that? Is that your hunchback, Mr Bee?
p/s : Oh Miss Rabia Sensei, please, please, please. Can you tell me who is this giant yellow bee? Sorry, I am not telling you!

MellowYellowBadge

Thank God it's Friday!


Picture credit. TGIF! Thanks God it's Friday!

Picture credit : Yay! 
 Picture credit: TGIF! 

Yay! Hari Jumaat sudah tiba!

Thursday, July 29, 2010

Tema Gambar Kahwin


Sebelum ni saya pernah cerita yang saya suka tengok gambar - gambar kahwin. Ingat tak post saya sebelum ni : Gambar Kahwin Saya?

Tadi saya terbaca dari seorang blogger - B2B (Bride To Be): Dia Terima Nikahnya tentang 10 Tema Pre-Wedding and Post Wedding. Best betul ideanya! Mari kita tengok apa 10 tema tu.

 10 Tema Gambar Kahwin

1. Fly With You

2. Cinta Kawan Sepermainan

3. For Love of The Game

4. Nothing Will Come Between Us
 
5. It's Bowling Time

6. I Want To Grow Old With You

7. Love At Work

8. Far From Eyes But Close To Heart


9. I Love Just The Way You Are

10. A Fairytale Love Story

Kalau nak tahu lebih lanjut bolehlah tengok keterangannya di blog beliau atau boleh ke blog axioo untuk hasil gambar - gambar yang lain.

p/s: menarik...tertarik!


What You Waiting For By Mizz Nina feat.Colby O'Donis


What You Waiting For By Mizz Nina feat.Colby O'Donis

[colby]
baby i never seen someone with your body
you make me want get this party started
hey baby comein tell me what this all
baby baby
tell me what you what you waiting for

[mizz nina]
baby i never seen someone with your body
you make me wanna get a little notty
hey baby come in get it it's all yours
baby baby
tell me what you what you waiting for

[colby]
its your birthday
so tell me what's you want it too

[mizz nina]
its my birthday
im really wanna get with you

[colby]
drop the beat now and may be we can get it started

[mizz nina]
will go insane and take you to the after party

[colby]
so what's your name hey baby what's your name oh yeah

[mizz nina]
sexys my name yea sexys my name

[colby]
ok and whats your game hey baby what's your game
[mizz nina]
ok i like to play..i ..i like to play


[colby]
baby i never seen someone with your body
you make me want get this party started
hey baby comein tell me what this all
baby baby
tell me what you what you waiting for

[mizz nina]
baby i never seen someone with your body
you make me wanna get a little notty
hey baby come in get it it's all yours
baby baby
tell me what you what you waiting for

[colby]
hey sexy girl from kuala lumpur
[mizz nina]
hey baby that's me i'll be on the dance floor

[colby]
i got you with surprise we pop in up in VIP
[mizz nina]
and if i ask nice can i take you home with me

baby let's get crazy come and loose control
you want to tear up after party
i know you wants some more
i wanna see you with that body ???

baby come and get it
what you what you waiting for


Mizz Nina Official Website: mizznina.com

Cuci The Musical 2 Promo


Cuci The Musical 2 Promo




Ceritanya serupa tapi tak sama. Kalau nak tahu, pergilah tengok. Sampai sekarang saya still lagi teringat - ingat scene dan dialognya mereka yang kelakar2. Hehehe

Kantoi by Zee Avi vs Kantoi by Afdlin Shauki



Lirik Kantoi Versi Zee Avi

Semalam I call you, you tak answer
You kata you keluar pergi dinner
You kata you keluar dengan kawan you
but when I called Tommy he said it wasn’t true

So I drove my car pergi Damansara
Tommy kata maybe you tengok bola
Tapi bila I sampai… you, you tak ada
Lagi la I jadi gila

So I called and called sampai you answer
You kata sorry sayang tadi tak dengar
My phone was on silent, I was at the gym
Tapi latar belakang suara perempuan lain

Sudahlah sayang, I don’t believe you
I’ve always known that your words were never true
Why am I with you?
I pun tak tahu

No wonder la my friends pun tak suka you
So I guess that’s the end of our story
Akhir kata she accepted his apology
Tapi last-last kita dapat tahu she was cheating too

With her ex boyfriend’s best friend, Tommy...


Lirik Kantoi Versi Afdlin Shauki

Semalam You Call I, I tak answer,
Tak paham ke memang I dah tak suka,
Dari dulu I cuba nak break dengan you,
Tapi you ugut nak tunjuk video tu,
Sudahlah pyscho, jangan ganggu,
You pakai bomoh you ingat I tak tau,
You memang slalu buat I berbulu,
No wonderlah mak I pun tak suka you!

Sumber: ar-rifke.com

Realisasikan Mahligai Impian Anda

Picture credit: Realisasikan Mahligai Impian Anda


Sumber dari : wanitatv3.com.my

Setiap tahun, kes pesakit yang di sahkan kritikal kian meningkat. Lebih dari *70,000 pesakit disahkan kanser tahap kritikal di Malaysia. Sementara ramai di antara kita yang mengimpikan perkahwinan idaman, namun bagi pesakit kanser ini, impian mereka hanya tinggal impian yang tak mungkin dapat dicapai.

Dengan ini, TV3 bekerjasama dengan Association of Wedding Professionals (AWP) Malaysia mengambil peluang untuk merealisasikan impian mereka melalui Kempen Mahligai Impian.

Kempen Mahligai Impian ini terbuka kepada semua warganegara Malaysia dan kriteria pertandingan seperti di bawah:- 
  • Warganegara Malaysia 
  • Berumur 20 tahun ke atas 
  • Salah satu pasangan mengidap penyakit kritikal / cacat anggota 
Cara Penyertaan:-
  • Luahkan impian perkahwinan anda berbentuk esei atau pictorial kreatif (maximum 300 patah perkataan) 
  • Sertakan gambar anda dan pasangan 
  • Sertakan “medical report” / laporan kesihatan bagi pasangan yang cacat anggota / mengidap penyakit kritikal 
Hantarkan penyertaan anda sebelum 31st Julai 2010: 

MAHLIGAI IMPIAN TV3
P.O BOX 11543, 50748, KUALA LUMPUR

Cuci The Musical 2


Picture Credit : Cuci The Musical 2

Cuci The Musical 2 was d' boom! Lawak giler! Semalam first time saya tengok teater, terus jatuh cinta. Seronoknya dapat tengok artis dan dengar live performance dia org! Semalam merupakan persembahan kali kedua. Cuci Musical 2 start 27hb Ogos - 10 Ogos 2010.

So, pada pukul 8.30pm kami dah berada di Istana Budaya. Nama jer duduk KL, tapi itulah first time ke sana. Hahaha! Semua ada kat sana. lengkap dengan surau, cafe, kedai cenderamata. Bila sampai kat sana, nampak semua orang pakai macam nak pergi kenduri kahwin pulak. Takder yang pakai cikai2 macam saya ni. Aduyai! Sebelum tu memang saya dah check dress code. Tapi tak sangka pulak semua yang datang dressing mengalahkan nak pergi kenduri kahwin kat hotel 5 bintang. Hehe!

Anyway, saya ngan Teddy beli tiket harga RM33 saja. Duduk bahagian atas sekali. Huussh, gayat saya dibuatnya! Tinggi tau! Mula2 sebelum start persembahan dia orang, kena nyanyi lagu Negaraku. Then, adalah pesanan penaja semua. Kemudian barulah start persembahan dia orang. Memang bestlah! Serius cakap. Memang berbaloi - baloi. Rasa macam nak tengok lagi. Lalala~





Synopsis:

Cuci The Musical 2
berkisahkan tentang empat orang beradik, Fairil (Afdlin Shauki), Khai (Hans Isaac), Jojo (Awie) dan C' Tan (Nabil) yang menjalankan sebuah perniagaan 'Cuci-Cuci Services' sebuah syarikat kecil yang mengendalikan perkhidmatan mencuci tingkap - dengan harapan agar satu hari syarikat mereka menjadi antara yang terbaik dan diberi peluang untuk memberi perkhidmatan kepada Menara Berkembar Petronas, KLCC. Lalui suka duka, tawa dan tangisan, cinta dan kesedihan perjalanan empat beradik ini.untuk mencapai impian mereka.

Suara Jacyln Victor memang powerlah bila dia menyanyi. Lawak si Nabil, Afdlin, Awie dan Hans memang best. Siap ada interaksi dengan penonton. Macam penonton pun ada bahagian dalam lakonan mereka. Harith Iskandar pun not bad. Suara bapa Vanida, lakonan Rehman Rashid sangat kelas gitu. Memang sesuailah pangkat Tan Sri. Ada gaya. Walaupun saya duduk jauh di atas, Varnida nampak sangat cantik. Penyanti rappers pun best gak! Overall, memang 5 stars bagi kat team - Cuci Musical 2.

Sesiapa yang tak pergi lagi. Pergilah tengok. Tiket yang paling murah RM 33 jer. Lepas persembahan muzikal tu. bolehlah beramah mesra dengan pelakon - pelakon Cuci Musical 2.


Monday, July 26, 2010

Kenapa Tak Rogol Saya?

Okay, tadi jalan - jalan lagi di blog kawan - kawan. Terbaca satu entry yang sangat menarik. Tersangat - sangat nak share dengan kawan - kawan semua. Cerita ni saya memang 'copy paste' sebijik- sebijik dari blog EpisodBaru

Kisah benar ini berlaku di US.
Ia tentang seorang wanita dari Malaysia yang bekerja di US. Dia memakai tudung dan memiliki akhlak yang bagus.

Suatu malam perempuan ini dalam perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya. Kebetulan dia mengambil jalan singkat untuk pulang. Jalan yang diambil pula agak tersorok dan tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu.


Disebabkan hari yang agak sudah lewat, berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak gelisah dan rasa takut. Lebih-lebih lagi dia berjalan
bersaorangan.

Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) bersandar
di dinding di tepi lorong itu. Dia sudah mula rasa takut dan tak
sedap hati. Apa yang dia boleh buat waktu tu adalah berdoa ke hadrat
Allah memohon keselamatan atas dirinya. Dia baca ayat Kursi dengan penuh pengharapan agar Allah membantu dia disaat itu.

Masa dia melepasi tempat lelaki itu bersandar, dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu. Nasib baik lelaki itu buat tidak endah dan
perempuan ini selamat sampai ke rumahnya.

Keesokkan paginya, wanita ini terbaca dalam akhbar yang seorang perempuan telah dirogol oleh seorang lelaki yang tidak dikenali dekat lorong yang dia jalan
semalam hanya 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut. Muslimah ini
yakin benar lelaki kulit putih yang dia lihat semalam adalah perogol itu.

Atas rasa tanggungjawab dia terus ke balai polis dan buat aduan. Wanita ni
dapat mengenalpasti suspekmelalui kawad cam dan selepas siasatan dilakukan,
polis dapat bukti bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang dicari.

Tapi perempuan ini hairan juga kenapa lelaki tadi tak jadikan dia mangsa
ketika dia melalui lorong tersebut walhal dia keseorangan di masa tu,
tetapi lelaki tadi rogol perempuan yang lalu selepas dia. Wanita ini nak
tahu sangat sebabnya. Jadi dia minta kebenaran polis untuk bercakap dengan
perogol tadi sebelum hukuman dijatuhkan (sebelum lelaki tadi di bawa ke
tempat lain).

Dia pun tanya perogol itu..

“Why don’t you do anything to me on that
night even though you know that I’m alone?”
(Kenapa awak tak buat apa-apa kat saya
malam tu walaupun awak tau saya seorang je masa
tu?)

Perogol tu jawab:

“No, you are not alone. That night I saw
two young man walking with you. One on your right side and the other one
was by your left side. If you were alone
of course you will be my victim.”
(Tak, awak bukan berseorangan. Malam tu
saya nampak ada 2 orang lelaki berjalan dengan
awak. Seorang sebelah kanan awak dan sorang lagi sebelah kiri awak.
Kalaulah awak sorang2 malam tu, sudah
pasti awak jadi mangsa saya..)

Wanita ni rasa amat terkejut bila dengar
penjelasan perogol tu. Dia bersyukur ke hadrat
Allah kerana memelihara dia malam itu, mungkin juga berkat ayat Kursi
yang dia baca malam itu.

p/s: Allahu Akhbar!

Malam Nifsu Syaaban

Tadi jalan - jalan ke blog kawan - kawan blogger yang lain. Terbaca di blog Hawa mengenai Amalan Malam Nifsu Syaaban. So, ni nak kongsi gak ngan kawan - kawan semua. 

Esok, 27 Julai 2010 bersamaan 15 Sya'aban merupakan Nisfu Sya'aban, jadi eloklah niat berpuasa sunat. Banyakkan amalan seperti :
  • Membaca Yassin selepas solat Maghrib
  • Memohon keampunan kedua ibu bapa
  • Memohon keampunan dan bertaubat
  • Membaca Al-Quran
  • Berzikir
  • Menunaikan Solat-solat Sunnat
Anda boleh baca dengan lebih detail di sini yer. Semoga kita akan beroleh keberkatan dariNya.

My Birthday Celebration Plan for Ken Wooi


 Picture credit: It's Ken Wooi's birthday!

Wallawey! Do you know that, this coming 31st July, one of our famous blogger will celebrate his birthday? Well, this ‘lengchai’ is known as Kenwooi from Kenwooi.com. Here is his picture in Manchester United. By the way, he is a big fan of Manchester United.

 Picture credit: See, see..my name lor. Me..so famous one! (Ken Wooi)

So guys, I have been planning a birthday celebration for him; a year of planning, okay. (hehehe). The planning is like this. I am planning to invite all the beautiful ‘lengloy’ and the entire sexy looking artist to come to Ken Wooi birthday party. Well, you knowlah; Ken Wooi is a BIG fan of all the sexy and beautiful girls. He will definitely feel very, very HAPPY like CRAZY dude! (He is sure a crazy one dude! Hehe)

So, the other day, I have wrote an invitation card to all beautiful girls (models, artist, etc); inviting them to Ken Wooi’s birthday party. By the way, this is the
invitation card that I sent to them. (Don’t ask me where I get all theirs address. It’s not cheap, okay). And plus, I have successfully getting all the girls features in Ken Wooi website. He will sure excited! Yay! http://www.emocutez.com(Me: screaming and jumping excitedly. Admiring my own 'hard' work)


The birthday theme will be bikini, swimsuit and the rest you can figure it out since it will be a birthday -pool party! But, so far there are only a few girls reserved for the party. (Okay what? Better than nothing, isn't it?Maybe more will come later) Here some of them.

Picture credit: I likeee Ken Wooi~

She was so excited to come to Ken Wooi's birthday party. She called me many time just to ask what Ken Wooi likes for his present. (I wonder why she was so excited)


Picture credit: Boy, I want to have a few words with you.

She said she wanted to come. (Sorry Ken Wooi. I didn't invite her). She said she wanted to have some words with you. So, since she is very nice with me. Advise me a lot, a lottttt of things (It is a very long conversation though). So I think, why not? The more, the merrier~

And during the party (Pool Party!), I will put a very BIG screen like in the mamak restaurant; put some nice songs (R & B, Dance, and maybe Dangdut perhaps?). For the birthday songs, I have requested a few songs from various artist. Can't decide anything yet. Will think about this later. Or maybe you can help me with choose a nice one for Ken Wooi? Okay, here are some of singers from around the world. 


This one is from Shakira. But she mistakenly say the wrong name. It's suppose to be Happy Birthday to Ken Wooi. Not Pinky. Aiseymen!


This one is from Nsync; acapella version. Thanks guys!


This one is from Mariah Carey. Wow!


This one is from the famous Chipmunk Alvin, Theodore and Simon! 

Other than that, I have receive a very cute songs from Korea and China. And one from a cute cat! (Singing cat? Hmm) http://www.emocutez.com


From Korea!


Cute Chinese Birthday song just for Ken Wooi. Owh...so cweeet~


A singing cat? http://www.emocutez.com


And now, thinking about Ken Wooi's present. Aiyo, so difficult lah.


Picture credit: I want Lamborgini (Ken Wooi)
How about a new Lamborgini? (Wey, I even don't have a car. Want to give you some more!)
Picture credit: I want a new doll. More pretty than the old one (Ken Wooi)
How about a new doll? (Wey, are you 10 years old..girl?)
http://www.emocutez.comHuhu. Let me think about his present later (I'm thinking not to buy him anything. What say you?)


Alamak~ Itinerary, Food and drink some more need to think. Aiyo, I need to sleep lah like this. Think everything later lah. I can think better after I have my beauty sleep~


http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com


p/s: Ken Wooi, if I didn't get the new Apple 2GB iPod Shuffle worth RM229 with its special engraved; I still wanna wish you Happy becoming birthday yang ke ? (Age is only a number). Keep up with your funny, silly blogging bro!

Hold My Hand by Maher Zain


Hold My Hand by Maher Zain

I hear the flower’s kinda crying loud
The breeze’s sound in sad


Oh no
Tell me when did we become,
So cold and empty inside

Lost a way long time ago
Did we really turn out blind
We don’t see that we keep hurting each other no
All we do is just fight

Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love

Tell me why not
Life is shorter than most have thought

Hold my hand
There are many ways to do it right


Hold my hand
Turn around and see what we have left behind

Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance

And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

Children seem like they’ve lost their smile
On the new blooded playgrounds
Oh no

How could we ignore , heartbreaking crying sounds
And we’re still going on

Like nobody really cares
And we just stopped feeling all the pain because

Like it’s a daily basic affair
Now we share the same bright sun,

The same round moon
Why don’t we share the same love

Tell me why not
Life is shorter than most have thought

Hold my hand
There are many ways to do it right

Hold my hand
Turn around and see what we have left behind

Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you

For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

No matter how far I might be
I’m always gonne be your neighbor

There’s only one small planet where to be
So I’m always gonna be your neighbor

We cannot hide, we can’t deny
That we’re always gonna be neighbors

You’re neighbor, my neighbor
We’re neighbors

So hold my hand
There are many ways to do it right

Hold my hand
Turn around and see what have left behind

So hold my hand
There are many ways to do it right

Hold my hand
Turn around and see what have left behind

Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you

For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

p/s: See more of English nasyid song's here

Only Love by Trademark



Only Love by Trademark

2 a.m and the rain is falling
Here we are at the crossroads once again
You're telling me you're so confused
You can't make up your mind 


Is this meant to be
You're asking me
But only love can say
Try again or walk away 

But i believe for you and me
The sun will shine one day
So i just play my part
Pray you'll have a change of heart 

But i can't make you see it through
That's something only love can do
In u'r arms as d dawn is breaking
Face 2 face & a thousand miles apart 

I've tried my best to make you see
Theres hope beyond the pain
If we give enough
If we learn to trust

But only love can say
Try again or walk away
But i believe for you and me
The sun will shine one day 

So i just play my part
Pray you'll have a change of heart
But i can't make you see it through
That's something only love can do

I know if I could find the words
To touch you deep inside
You'll give our dreams just 1 more change
To let this be our last goodbye

But only love can say
Try again or walk away
But i believe for you and me
The sun will shine one day 

So i just play my part
Pray you'll have a change of heart
But i can't make you see it through 

That's something only love can do
That's something only love can do


Sunday, July 25, 2010

Gambar Kahwin Saya?


Gambar kahwin saya? Bukanlah.

Sebenarnya, sekarang ni saya suka tengok gambar - gambar kahwin. Jangan salah faham. Suka jer tengok. Manalah tahu bila dah decide tarikh nak kahwin, at least dah ada idea in mind. Masa tengah google pasal photo kahwin. Terjumpa satu photo yang agak menarik yang tersangat - sangat saya nak kongsi dengan kawan - kawan semua. 

Picture credit: Aku dah kawin! (Bukan saya tau. Tapi itulah dialog pengantin laki tu)

Excited sungguh si pengantin lelaki kan? Hehe. Tapi saya suka sangat gambar yang ada story mcm ni. I like! Lain daripada yang lain. 

p/s: Agaknya bakal husband saya berani tak posing macam tu? Hehe. 

Promosi Kerja Kahwin 2010

Picture credit : Jom Kawen - Kawen!

Terbaca di blog Jardness tentang Event Promosi Kerja Kahwin. Rupanya dah kali ke 5 sejak 2003. Teringin nak pergi coz tak pernah pernah pergi lagi.

Event : Promosi Kerja Kahwin 2010
Tarikh : 24 Jul 2010 - 02 Ogos 2010 
Waktu : 10 am – 8 pm (Ahad – Khamis)
               10 am – 10 pm (Jumaat – Sabtu)
Lokasi :Kompleks Kraf Kuala Lumpur
Anjuran : Kraftangan Malaysia
Tema : Kraf dan Perkahwinan Malaysia

Aktiviti-aktiviti:

  • Promosi Produk Kraf
  • Perkhidmatan Kraf (Pakej Andaman, Pakaian Pengantin, Gubahan Hantaran, Tempahan Makanan, Kek dan Manisan, Kad Jemputan, Bunga Hiasan, Video dan Fotografi).
  • Pameran Kraf Perkahwinan (Pameran Alat Muzik Dalam Perkahwinan Malaysia, Pameran Pelaminan Perkahwinan Malaysia dan Pameran Seni Kraf Logam Dalam Perkahwinan).
  • Demonstrasi dan Interaktif (Demonstrasi Produk Kraf Perkahwinan, Demonstrasi Andaman Pengantin Malaysia, Demonstrasi Masakan & Kuih Tradisional,Manifestasi Perkahwinan Malaysia, Interaktif Perkahwinan Malaysia).
  • Rewang Pengantin
  • Peragaaan Fesyen Pesona Pengantin Malaysia
  • Irama Perkahwinan Malaysia
  • - Pertandingan Kompang/ Rebana sempena Promosi Kerja Kahwin 2010 pada 31 Julai 2010 (Sabtu) 
Nak tahu lebih lanjut, bolehlah ke official website : Kraftangan atau ke blog Jardness

Friday, July 23, 2010

I'm Just Not Good With Words

I'm not really good with words. That's why sometimes when I see good and sweet quotes, I will surely copied it and share with the rest of you all! Lalala~

These are from Marilyn Monroe
  • "I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best."  
  • "I believe that everything happens for a reason. People change so that you can learn to let go, things go wrong so that you appreciate them when they're right, you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself, and sometimes good things fall apart so better things can fall together."
  • "Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring." 
  • "I am good, but not an angel. I do sin, but I am not the devil. I am just a small girl in a big world trying to find someone to love."
  • "When it comes down to it, I let them think what they want. If they care enough to bother with what I do, then I'm already better than them." 
  • "Beneath the makeup and behind the smile I am just a girl who wishes for the world."
  • "I don't mind living in a man's world, as long as I can be a woman in it." 
  • "All little girls should be told they are pretty, even if they aren't."
  • "We should all start to live before we get too old. Fear is stupid. So are regrets." 
  • "We are all of us stars, and we deserve to twinkle."
  • "Success makes so many people hate you. I wish it wasn't that way. It would be wonderful to enjoy success without seeing envy in the eyes of those around you." 
  • "Diamonds are a girls best friend."
  • "You never know what life is like, until you have lived it." 
  • "What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course"
  • "I have feelings too. I am still human. All I want is to be loved, for myself and for my talent. "
  • "its better to be hated for what you are than to be loved for what your not" 
  • "Love and work are the only two real things in our lives. They belong together, otherwise it is off. Work is in itself a form of love." 
 This is my favourite quote!
  • "This life is what you make it. Not matter what, you're going to mess up sometimes, it's a universal truth. But the good part is you get to decide how you're going to mess it up. Girls will be your friends - they'll act like it anyway. But just remember, some come, some go. The ones that stay with you through everything - they're your true best friends.Don't let go of them. Also remember, sisters make the best friends in the world. As for lovers, well, they'll come and go too. And baby, I hate to say it, most of them - actually pretty much all of them are going to break your heart, but you can't give up because if you give up, you'll never find your soul mate. You'll never find that half who makes you whole and that goes for everything. Just because you fail once, doesn't mean you're gonna fail at everything. Keep trying, hold on, and always, always, always believe in yourself, because if you don't, then who will, sweetie? So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling, because life's a beautiful thing and there's so much to smile about." 

Happy quoting peep's!

Tips 'Menarik' Dari Johan Raja Lawak


Hari ini hari Jumaat. Mari kita beristirihat. Jom tonton dan belajar tips - tips menarik lagi kelakar dari Johan Raja Lawak meniru gaya selebriti  Eric Leong, Chef Wan, dan Dato' Fadzilah Kamsah dengan version nyer Eric Leong, Chef Two dan Ustaz Fadzilah Kamtumi (Come to me). 

Enjoys!

Thursday, July 22, 2010

Adinda by Lah Ahmad



Adinda by Lah Ahmad

Malam pertama sangat sempurna
Duhai adinda sungguh jelita
Selama ini hanya kau yang ku tunggu
Bukannya rahsia di antara kita
Semakin membara jiwa gelora
Selama ini hanya kau di hatiku
Tak mudah ku melupakanmu
Hanya engkau yang ku perlu
Bayang-bayangmu masih menghantuiku
Apa saja yang kau mahu

Chorus
Semua untukmu oh adindaku
Dengarlah rayuan di hatiku
Sesungguhnya aku mencintaimu
Selalu di hatiku memanggil namamu
Oh adindaku oh adindaku
Semua kerana kerna kamu
Engkaulah permata hatiku
Suluh menyinar hidupku
Yang selalu menerangi hari gelapku
Nantikan dinda yang satu
Tak akan pernah ku jemu
Semakin hari semakin ku rindu
Tak mudah ku melupakanmu
Hanya engkau yang ku perlu
Bayang-bayangmu masih menghantuiku
Kamu selalu dihatiku
Semua yang kau mahu


Ulang Chorus

Walau berjauhan
Suaramu mengakhiri penantian
Tabah mengharungi cinta
Semua dugaan Maha Esa


Ulang Chorus

p/s: lagu ni khas untuk Mr teddy bear bulat-bulat yang tetiba msg tengah malam just nak bagitau tgh dengar lagu ni. (too shy to express your true feeling, dear?) Lalala~

Cinta Terakhir by Aiman (OST Ilusi)



Cinta Terakhir by Aiman
Kau cinta pertamaku
Kau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa
Menafikan kasih kita
Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Korus
Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir
Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Ulang korus

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan

Ulang korus

Job Vacancy | Kerja Kosong

Picture Credit : Job Vacancy | Kerja Kosong

For all unemployed graduate, job hunters or anyone who want to change jobs out there, please check this out!


Les' Copaque
  • Pembantu Akaun 
Memerlukan pemohon mempunyai Diploma ataupun Ijazah di dalam bidang perakaunan ataupun yang berkaitan.
Boleh menggunakan perisian UBS

  • Pereka Laman Web 
Pemohon perlu mempunyai Diploma ataupun Ijazah di dalam bidang seni reka ataupun yang berkaitan.
Pemohon perlu menunjukkan hasil kerja yang berkaitan dengan laman web
Perlu mempunyai kemahiran menggunakan perisian Adobe Dreamweaver dan pengetahuan di dalam HTML, CSS dan Flash
Sila hantar surat dan resume ke jobs@lescopaque.com
Sebarang maklumat lanjut, layari di sini atau ke blog Les' Copaque

p/s: By the way, Team Les' Copaque lah yang buat kartun yang famous Upin dan Ipin.


Good Luck!

Tuesday, July 20, 2010

I'm Busy!


 Picture credit: I'm busy!

Minggu ini minggu busy sedunia (Rasanya setiap minggu sibuk. Tapi sempat jer berblogging). Sibuk sebab nak kena buat exam paper. Dateline hujung bulan ni. Tapi sebelum tu kena hantar diperiksa dulu. (Malasnya! Asyik kita jer yang kena buat kertas peksa). 

Dalam sibuk - sibuk ni, sempat jer tambah widget dan buang beberapa benda yang rasanya tak diperlukan lagi. (Habis madu sepah dibuang. Biasalah lumrah alam. Hehehe) Bukannyer apa. Saja nak mengemaskinikan blog. Rasa nak tukar layout. Tapi dah banyak benda tambah. Takut hilang coding kat dalam layout. Tunggulah hujung tahun baru tukar layout. Just nak share, dulu guna layout colour pink.
 

Ini ler blog lama pinky saya!

Sekarang, dah ada radio widget. So, saper nak dengar radio, bolehlah ke kanan. Ceh, terpromote pulak. Hahaha!

Radio Online. Boleh dengar segala jenis stesen radio!


Dulu ada songs playlist. Tapi dah dibuang but still boleh guna lagi. So, if you want to request any song, please do so. I'm happy to help you! Boleh listen to my playlist saya di post ini: Any Songs to Request?

Inilah playlist saya. Mari dengar lagu!

Tadi baru tambah lagi satu widget. Kalau awak perasan,widget tu ada kat bawah page saya.

 Widget baru saya

Tambahan, saya dah letak favicon saya sendiri! Tutorialnyer boleh baca di post ini: How To Change Favicon?


 Favicon muka sendiri.




Itu jer nak story hari ni. Lain kali kita share lagi na!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...