Sunday, February 28, 2010

Join and Get Rewards


Recently, I was busy with my YouthSays. By the way, what is YouthSays?

YouthSays.com is a REWARDS platform for youths. 

Youths on YouthSays.com are rewarded in many attractive ways for their participation. In the past, youths have earned cash, won prizes like laptops, iPods, cameras, concert & cinema tickets, product vouchers, a car and much, much more! 

This is one of many ways of making money online. Interested?
Wait no more.
 

Join it now

Tuesday, February 23, 2010

Suara Ibu


Source: Flickr

Setiap kali selepas saya menelefon ibu saya; ada satu perasaan kelegaan yang hadir selepas itu. It feels like at peace. Kalau sebelum itu saya ada perasaan bosan, sedih, bad mood atau apa-apa perasaan negative; perasaan itu akan hilang selepas saya call ibu saya. 

Dan setiap kali saya berasa begitu, saya mesti teringat pada kawan – kawan yang telah kehilangan ibu atau insan yang tersayang. Seriously, saya berasa sangat simpati. 

Women Rule



Source: Raden


Hari ini, Utusan Malaysia ada menyiarkan tentang artikel mengenai kebimbangan Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) berikutan penguasaan penjawat wanita dalam perkhidmatan awam yang semakin meningkat sekarang. 

Sebagai bukti; tiga perempat daripada jawatan baru dalam perkhidmatan pegawai tadbir dan diplomatik diisi oleh wanita. Manakala, nisbah antara guru lelaki dan wanita adalah 30:70.

Biasa dengar pepatah Melayu ini? Tangan yang menghayun buaian mampu menggoncang dunia. I rest my case.

P1 W1MAX



Do you know why it has been 4 days that I did not post anything to my blog? It is because of my old 'beloved' broadband that not-so-beloved anymore. huh!

4 days ago, I have been making call to one of the communication provider about my broadband which is very, very slow. Oh my goodness! Bersabar jer aku.

At last today, I decided to buy a new one. It is P1 W1MAX with 20G usage. Hooray! Puas hati aku. Let me quote from one of my friend's word "Menggelupur seluruh badan aku tak dapat online"

Thursday, February 18, 2010

Do You Want Your Stories To Turn Into A Movie?



This is so cool! Seriously! Do you want to know why?
Let me ask you questions. Do you want your stories, your experince, your ideas to turn into a movie? 

If yes!

You can collaborate by contributing your stories, ideas and experiences with 3 simple steps:
 
Step 1 – Sign Up
Step 2 – View a Post and the Question 
Step 3 – Answer the Question with your own story, picture, video or music 

Be frank, honest, heartfelt and as creative as you wish! 
Keep it real, keep it funny, keep it coming! Because whether you are an amateur or a guru, whether you like taking photographs or being photographed, if a post speaks to you, get on board and collaborate!

Calling For Papers

 

Sharing is caring, everyone. So, let's us share our ideas! Youth rock!

Because I Love You



Because I love you, I want to tell you this; 

Each year, over 12 million people receive a cancer diagnosis and 7.6 million die of the disease. The good news is that approximately 40% of cancers are potentially preventable. The campaign is focusing on how the risk of developing cancer can significantly be reduced through simple measures: 
  • Stop tobacco use and avoid exposure to second-hand smoke 
  • Limit alcohol consumption 
  • Avoid excessive sun exposure 
  • Maintain a healthy weight, through eating healthily and exercising regularly 
  • Protect against cancer-causing infections. 

Turn Off The Light


Source: Earth Hour

Turn off your lights on March 27th at 8:30 p.m. local time. You will be making the switch to a cleaner, more secure earth. So, everyone; Support Earth Hour Day 2010

Next Honeymoon? Diskaun 20% AirAsia



Source: Bali

Anda nak pergi honeymoon? Hehehe. Ini untuk pasangan yang baru lepas kahwin yerk. Yang dah lama kahwin pun boleh juga kalau nak pergi honeymoon untuk ke 100 kali. 'Tak salah kan bang?'. Ayat manja dari seorang isteri sambil buat muka kesian.

Jadi, seperti biasa AirAsia melancarkan tiket - tiket murah. Kali ini AirAsia memberi diskaun sebanyak 20% bagi semua destinasi serantau. Yang bestnyer lagi, dengan melayari laman web, www.airasiago.com kita boleh mix and match our destination with the activities that we want. Dan ada pelbagai suggested activities untuk setiap package. Shiok kan?

Selain daripada package honeymoon, ada juga package golf, spa, adventure, sport, dive, entertainment, beauty, health and many more

So folks, go and book your tickets now! www.airasia.com

My Alma Mater UIAM / IIUM



 




Dah lama sebenarnya nak tulis pasal alma mater saya iaitu UIA - Universiti Islam Antarabangsa or some of you called it as IIUM. Tak kisahlah mana pun. The other day, maybe some of you already saw it on television tentang PM kita yang membuat lawatan ke IPTI dan di antaranya ialah UIA. 

Kebetulan sebelum tu saya ada berborak ngan kawan saya yang merupakan cikgu satu sekolah ngan saya and satu batch di UIA dulu. Actually, kelakar jugak masa mula - mula dapat posting sekolah yang sama. And ironically, both of our ex-boyfriend pun PTD kat office yang sama. Pelik kan? 

Kalau sebut pasal UIA ni, memang akan terimbau segala kenangan di sana. Di sanalah tempat menimba ilmu, pengalaman, berprogram, mendapat kenalan baru, jatuh cinta etc, etc. Last saya ke UIA ialah pada tahun 2005. Selepas tu, saya tak pernah menjejakkan kaki ke sana lagi.

Kalaulah saya dapat berkesempatan ke sana lagi, tempat - tempat yang saya ingin kunjungi ialah cafe - cafenyer. Cafe bubur nasi di Aminah and Safiyyah. Cafe Arab dan masakan Melayu kat ECONS. Tomyam kat cafe Engin. Lasagna kat cafe HS. Dulu kat cafe - cafe inilah tempat dating ngan ex-bf. 'Lagha' sungguh. Hehehe.

Mengidam bubur nasi cafe Aminah/Safiyyah. Makcik bubur tu ada lagi ker?

Good Morning, Good Day

Rise and shine everybody!

Hari ni terbangun awal disebabkan terjaga dengan kekalutan adik yang kena bangun awal untuk bekerja. Yeah, the last entry "Are You Looking For a Worker?" saya tulis untuk adik-adik saya yang tengah cari kerja. Thanks pada yang reply di facebook. Hehehe. 

Sekarang seorang adik saya dah kerja as Management Trainee at 7-Eleven. Oklah. Sekarang ni tinggal seorang saja adik saya yang masih mencari. Tak tahu apa cerita coz dia kat Nilai. Hari tu dah forward kerja kosong kat dia. Anything up to him to decide. Dah besar panjang dah. Malas kakaknya ni nak bising - bising. Hehehe.

After terjaga tadi, try nak sambung tidur balik. Tapi tak boleh lak mata ni nak lelap. Masa tu mulalah layan dengar radio. Kejap tukar Era Fm. Kejap tukar Hot Fm. Kejap tukar Red Fm. Ok fine. Nampaknya kena bangun teruslah ni. Memang sah lah dah takleh nak tidur.

Kemudian, terus masak air, masak nasi and breakfast sambil baca paper online. Hehehe. So, just wanna to say; Good Morning, everyone. Selamat bekerja. Jangan surf internet tu lebih - lebih yerk...hehehe


Wednesday, February 17, 2010

Hotel Terbesar di Dunia - First World Hotel


Macam tak percaya jer salah sebuah hotel di Malaysia adalah merupakan hotel terbesar di dunia (menurut Guiness World Records). Tapi itulah hakikat kebenarannya tentang kehebatan di Malaysia. 

First World Hotel, Genting, Malaysia telah dipilih sebagai hotel terbesar pada 18 December, 2006 berdasarkan bilangan biliknya yang sebanyak 6,118. Mak ai, banyaknya!

So, marilah kita beramai - ramai booking bilik di First World Hotel. Nak juga rasa duduk di hotel terbesar di dunia kan?


Hotel Tertua di Jepun - Hotel Hoshi Ryoku




Kalau anda melancong di Jepun, jangan lupa singgah di hotel tertua di Jepun iaitu Hotel Hoshi Ryoku yang telah diasaskan sejak 1,300 tahun lalu. Hotel ini diwarisi hingga generasi ke-46 pada hari ini. Menarik bukan? 



Hoshi Ryoku terletak di tengah-tengah bandar Kyoto, wilayah Hokuriku dikelilingi beberapa destinasi menarik. Harga penginapan satu malam dengan dua bilik penginapan termasuk hidangan setiap waktu mencecah harga AS$580 kira-kira RM2,000. 


Ubi Kayu Rebus


 
Taken from: Realtravel.com

Seronoknya kalau dapat bercuti ke Pulau Langkawi kan? Baru - baru ini, Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak bercuti di sana. 

Setelah selama satu jam mendengar masalah penduduk kampung di perkampungan nelayan tersebut, beliau kemudiannya mengumumkan peruntukan RM7 juta untuk pembinaan sebuah pangkalan nelayan baru Kuala Chenang bagi kemudahan para nelayan di situ.

Di perkampungan nelayan tersebut juga, Perdana Menteri dihidangkan dengan ubi kayu rebus dicicah kelapa parut dan sambal tumis ikan bilis serta dadih susu kerbau. Terliur jap saya dibuatnya. 

Tiba - tiba, saya terfikir untuk mencari resepi Ubi Kayu Rebus ni. hehehe. Mari ibu - ibu sekalian, kita pi 'berasapkan dapur' masing-masing. hehehehe.

Ubi Kayu Rebus 

Bahan-bahan ( seisi keluarga )
  • 1 kg Ubi kayu
  • Secubit garam
  • 1/2 biji Kelapa parut
  • 3 sudu besar gula merah

Cara-cara

  1. Buang kulit ubi kayu.
  2. Rebus ubi kayu hingga empuk bersama secubit garam.
  3. Angkat dan toskan dan boleh hidangkan semasa panas.
  4. Gaulkan kelapa parut dan gula merah dan hidangkan bersama ubi tadi.
  5. Boleh juga dimakan bersama sambal tumis dan juga ikan gelama masin.


Tapi kalau ibu - ibu semua tak sempat dan takder masa, bolehlah ke gerai - gerai yang ada jual ubi rebus. (Ada satu tempat berdepan dengan Bangsar Village). hehehe  

Adakah Anda 10 Orang Terkaya di Malaysia?

Adakah anda 10 orang terkaya di Malaysia? Jika nama anda tersenarai di bawah ini, maka ya. Jika tiada, paham-paham jerlah yang anda bukanlah orang terkaya di Malaysia. 

Bila yer nak jadi kaya macam 10 orang terkaya di Malaysia? Hehehe. (In your dream, Rabia). Shiok nyer jadi orang kaya dan boleh beli apa sahaja yang kita inginkan. Wallawei! Mari kita tengok senarainya.

  1. Robert Kuok (Bekas Raja Gula) RM42.7 bilion
  2. T.Ananda Krishnan ('orang kuat' Industri Telekomunikasi) RM27  bilion 
  3. Lee Shin Cheng (Taikun Perladangan, IOI Corporation Bhd) RM11.92 bilion
  4. Teh Hong Piow (Tokoh perbankan dari Public Bank) RM10.86 bilion
  5. Lim Kok Thay (anak mendiang Tan Sri Lim Goh Tong, orang kuat syarikat konglomerat hiburan dan perjudian Genting Group) RM10.38 bilion
  6. Tan Sri Quek Leng Chan (Hong Leong Group) RM7.09 bilion
  7. Syed Mokhtar Al-Bukhary (Pengasas Yayasan Al-Bukhary) RM6 bilion
  8. Lee Kim Hua (Isteri mendiang Tan Sri Lim Goh Tong, orang kuat syarikat konglomerat hiburan dan perjudian Genting Group)
  9. Tiong Hiew King ( Rimbunan Hijau Group ) RM3.5 bilion
  10. Vincent Tan (Berjaya Group)

Bisnes Dari Rumah

Picture Credit : Home Business

Ini adalah senarai jenis - jenis bisnes yang kita boleh buat dari rumah. Memang banyak giler! Rasanya ada lagi tapi ini adalah antaranyer yang saya perolehi dari PTS
. Semuanya 101 jenis kerja! So, tiada alasan lah tiada kerja kan?
  • Mak Andam
  • Pengangkutan Peribadi
  • Kelas Fardu Ain dan Etika
  • Tukang Jahit
  • Transit untuk Pelajar Sekolah
  • Pakar Rujuk Adat
  • Perancang Majlis
  • Perkhidmatan Hiasan Dalaman
  • Perunding Imej Peribadi
  • Perkhidmatan Fotografi
  • Pereka Grafik
  • Penulis Bebas Majalah
  • Instruktur Komputer
  • Wakil Jualan Barang-barang Antik
  • Perkhidmatan Pemandu Pelancong Tempatan
  • Ejen Perhubungan Awam
  • Penganalisis Peperiksaan
  • Penulis Resume
  • Perkhidmatan Perkeranian dan Kesetiausahaan
  • Ejen Perkhidmatan Sementara
  • Ejen Jualan Produk Masakan Berkelompok
  • Jualan Secara Penghantaran Terus
  • Wakil Jualan
  • Pakar Keibubapaan
  • Jagaan Harian Kanak-kanak
  • Perunding Pendidikan Kanak-Kanak
  • Perkhidmatan Sokongan Ibu Bersalin
  • Perabot untuk Kanak-kanak
  • Perkhidmatan Menghias Bilik Kanak-kanak
  • Cenderahati untuk Majlis Keraian
  • Aksesori dan Alat Tulis Kanak-kanak
  • Jagaan Harian Warga Emas
  • Tutor Bebas bagi Subjek Khusus
  • Pelbagai Produk Kerepek ataupun Keropok
  • Bungkusan Sarapan Pagi
  • Kelas Memasak
  • Produk Madu Berperisa
  • Kek Beraneka Corak dan Bentuk
  • Jeli dan Jem Berperisa Buah-buahan
  • Penyediaan Set Barbeku
  • Konsultan Makanan Seimbang
  • Penulis Bebas Kolum Pemakanan Seimbang
  • Tukang Masak Peribadi
  • Pakar Pemasaran di Internet
  • Perkhidmatan Pengiklanan di Internet
  • Pakar Runding Teknologi Maklumat
  • Laman Web ataupun Tapak Pengumpul Koleksi
  • Perkhidmatan Pembersihan Komputer
  • Perkhidmatan Penyenggaraan Komputer
  • Perkhidmatan Mengeluarkan Video
  • Pelatih Latihan Fizikal ataupun Aerobik
  • Perkhidmatan Penjagaan Selepas Operasi Perubatan
  • Ahli Terapi (Urutan Anggota Badan)
  • Kaunselor Homeopati
  • Konsultan Insurans Kesihatan
  • Pengajar CPR dan First Aids
  • Pengurusan Rekod Perubatan Secara Sistematik
  • Bisnes Bunga-bungaan
  • Sulaman dan Jahitan Manik
  • Kasut Mengikut Permintaan Pelanggan
  • Bisnes Baju-T
  • Mengeluarkan Produk Bakul
  • Kraf Tangan Seramik
  • Kraf Berasaskan Fabrik Renda
  • Galeri Lukisan dari Rumah
  • Kraf Tangan dan Pembekal Alat Jahitan
  • Kepingan Dinding Bercorak Kreatif
  • Kraf Berasaskan Logam
  • Kraf Tangan Kulit
  • Pemidang Hiasan
  • Jualan Sayuran dan Buah-buahan Segar
  • Pengeluaran Baja dan Tanah Gambut
  • Landskap Sayuran dan Buah-buahan
  • Seni Pengairan Landskap Taman
  • Pokok Penghias Pagar dan Pencahayaan Landskap
  • Landskap Dalaman
  • Kraf Tangan Landskap
  • Penjagaan Binatang Kesayangan
  • Penternak Lembu dan Kambing
  • Perunding Tabiat Binatang Peliharaan
  • Produk ataupun Perkhidmatan Istimewa untuk Binatang
  • Perkhidmatan Pembersihan Rumah
  • Perkhidmatan Pembersihan Premis Perniagaan
  • Pembersihan Karpet
  • Mengecat Rumah
  • Perkhidmatan Kertas Dinding
  • Pengurusan Kelab Peminat
  • Penganjuran Lawatan ke Zoo dan Aktiviti Berkaitan
  • Pertunjukan Aktiviti Sains
  • Penulisan Komedi
  • Persembahan TV dan Radio
  • Perunding Sumber Manusia
  • Khidmat Penyusunan Semula Organisasi
  • Pentadbiran Bisnes
  • Pakar Penyelidik Pelanggan
  • Pangkalan Data Perhubungan Pelanggan
  • Agensi Pengiklanan
  • Perkhidmatan Pengiklanan Melalui Kupon dan Surat-Menyurat
  • Perkhidmatan sebagai Pengarah Eksekutif
  • Pakar Pengurusan Masa 
Which one is yours?


Bekerja Dari Rumah?

--> Korang pernah tak terpikir nak berhenti kerja dan duduk kat rumah saja? Saya selalu terfikir. Hehehe. Bukan sebab malas bekerja okay.

Tapi, saya lebih suka the idea of working at home, di mana working hour saya flexible serta pada masa yang sama saya dapat menguruskan urusan rumah saya dengan baik. One of my uni friend, has quit her job as graphic designer and now fully concentrated doing her online  business job. Tabik springlah! Bukan senang nak decide berhenti kerja ni.

Idea working at home ni memang sesuai sangat dengan ibu - ibu yang bekerja. Bila sudah bekerja dari rumah, tak perlu risau lagi nak hantar anak ke rumah asuhan ker, tak perlu risau makan minum suami ker, tak perlu risau pasal keadaan rumah yang tunggang langgang ker.. hehehe..

Walaupun saya bekerja separuh hari (guru) dan masih ada masa untuk urusan rumah and everything, tapi saya still believe yang kerja dari rumah lebih baik dan lebih jimat. Profession seorang guru nowadays pun bukan seperti yang disangka okay. Instead of teaching, marking books, making exam papers; ada juga clerical works that need to be done; working paper for projects, school programs, fail meja, etc. etc. Walaupun saya suka the idea of working at home tapi tak bermaknalah yang saya hendak quit from my job. No way! Susah tau nak dapat kerja gomen. hehehe.. I love my work maa...

So, if you are thinking to quit your daily job because your already sick and tired with it; you can have a look and browse into this website WAHM (stands for working at home mom) <-- 'dad' also can have a look. Ini pula website di Asia - EHomemakers.

Sebenarnya ada banyak jenis - jenis kerja selain daripada buat business online. Yang berminat, bolehlah tengok list nyer di topik Bisnes Dari Rumah.

Monday, February 15, 2010

Kamu Ibu Yang Kejam



Lihatlah gambar bayi yang malang ini dan fikirlah sedalam-dalamnya.
Di manakah hilangnya rasa belas kasihan seorang ibu pada anak kecil yang telah dikandungnya selama 9 bulan?
Janganlah di tambah lagi dosa dengan membunuh nyawa si kecil yang tidak bersalah ini.
 
Cukuplah. 
Cukuplah. 
Kasihanilah mereka. 

Berikan saja pada mereka yang tahu menghargai nyawa seorang manusia. 
Jangan disiksa bayi yang kecil ini.
Tidakkah ada rasa belas kasihan di sudut hati?

Nothing to Write? Think Again

Every night, I will spend my time to read others blogs and at the same time thinking about what to write. I envy with some bloggers who constantly have time and ideas to write. Two areas that I have the least; Time and Ideas.

As I was googling from one page to another page, I found a few interesting articles that worth of sharing. The first article is talking about problem that usually face by most of new blogger including me. A lack of ideas on what to write. In the article 'Think You have Nothing to Say, Think Again', the writer share how to handle that dilemma which start with three little steps.
  1. Look at what is happening around you. 
  2. Look at what you love.
  3. Look at what you spend time and money working on.
The second article is talking about on How to Deliver the Highest Impact with Each Post. The writer shares a list formulas on how to write better on each post. 

With these two articles shared with you, I hope now; you (including me too) have ideas on what to write and on how to write it in a better way. 

Sunday, February 14, 2010

Valentine's Day


Tomorrow, 14th February, 2010 will be Valentine's Day.

Where and how does Valentine's Day start?

Its believe that Valentine's Day is celebrated in the middle of February to commemorate the anniversary of Valentine's (a priest who served during the third century in Rome) death or burial — which probably occurred around 270 A.D — others claim that the Christian church may have decided to celebrate Valentine's feast day in the middle of February in an effort to 'christianize' celebrations of the pagan Lupercalia festival.

So, begin that day, on14th February, everyone around the world will celebrate Valentine's Day.

But as a Muslim, we are forbidden to celebrate Valentine's Day. Sebagai orang Islam, kita dilarang dan ditegah menyambut Hari Kekasih. So, just a little reminder for all of us (Muslim): Tak payahlah sambut, okay.

Saturday, February 13, 2010

Happy Chinese New Year


Picture Credit : Happy Chinese New Year

Yay! It's holiday!
One week for me to sleep all day long. Hahahaha! (Jangan jeles yer)

Wishing Happy Chinese New Year to everyone.
Chinese New Year this year (2010) is the year of Tiger.


Job Vacancy | Kerja Kosong

Picture Credit : Job Vacancy | Kerja Kosong

For all unemployed graduate, job hunters or anyone who want to change jobs out there, these are the lists of jobs vacancy. Please check it out!

  • Khazanah Nasional Berhad
Program Perantisan Siswazah (Apprenticeship Programme) di bawah Khazanah Nasional Berhad - Graduate Employability Management Scheme (GEMS)
Sebarang maklumat lanjut, layari : http://www.mygemsportal.com.my 

  • Setiausaha Kerajaan Negeri Perak
Pendidik Taska Permata (Gred DC41), Penolong Pendidik Taska Permata (Gred S27)
Tarikh tutup : 16 Feb, 2010
Sebarang maklumat lanjut, layari : http://www.perak.gov.my/index.php?option=com_content&task=view&id=65&Itemid=111

Or send to:
Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak,
Aras 3, Bangunan Perak Darul Ridzuan, 30000 Ipoh, Perak
(up : Cik Siti Suraya binti Muhamad Taib)

  • Kementerian Pelajaran Malaysia
Kursus Perguruan Lepas Ijazah Sekolah Rendah (KPLI SR)
Sebarang maklumat lanjut, layari : http://www.moe.gov.my
Permohonan Online : http://apps.emoe.gov.my/kpli/kpli%20on9%20jun2010/permohonan.cfm
Jurutera Kilang
Tarikh tutup : 5 Mac, 2010
Sebarang maklumat lanjut, layari : http://www.feldaholdings.com/content.php?h=383
Or send to: Pengurus Kanan, Pengambilan & Perhubungan Universiti
Felda Holdings Bhd, Tingkat 9, Balai Felda, Jalan Gurney Satu,
54000 Kuala Lumpur.

Senior Manager - Contract & Procurement
Tarikh tutup : 24 February, 2010
Sebarang maklumat lanjut, layari : http://www.ktmb.com.my/
Or send to: General Manager, Human Resource Development (Staff Planning),
Keretapi Tanah Melayu Berhad, Jalan Sultan Hishamuddin,
50621 Kuala Lumpur.

Pembantu Penilaian (Gred J17)
Tarikh tutup : 22 February, 2010
Sebarang maklumat lanjut, layari : www.mdpontian.gov.my
Or send to: Yang Dipertua Majlis Daerah Pontian, Jabatan Khidmat Pengurusan, (Bahagian Pentadbiran), Aras 1, Bangunan Baru,
Jalan Alsagoff, 82000 Pontian, Johor.

Penolong Pegawai Perancang Bandar Dan Desa (GRED J29), Penolong Juruukur Bahan (GRED J29), Pegawai Khidmat Pelanggan (GRED N17)
Tarikh tutup : 25 February, 2010
Sebarang maklumat lanjut, layari : http://mdb.terengganu.gov.my
Or send to: Yang Dipertua Majlis Daerah Besut,
22200 Besut, Terengganu Darul Iman.
Muat Turun Borang Permohonan Di Sini

Penolong Pegawai Tadbir (GRED N27) Sambilan, Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) (GRED N17) Sambilan, Penolong Akaun (GRED W27) Sambilan, Pembantu Akaun (GRED W17) Sambilan
Tarikh tutup : 25 February, 2010
Sebarang maklumat lanjut, layari : www.amdi.usm.edu.my.
Muat Turun Borang Permohonan Di DIni

Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) (GRED N17), Juruteknik Komputer (GRED FT17), Penolong Pegawai Tadbir (GRED N27)
Tarikh tutup : 23 February, 2010
Sebarang maklumat lanjut, layari : http://admin.upm.edu.my
Muat turun borang permohonan: http://webed.eng.upm.edu.my/develop/files/pend.bum.br01.jawatan02.pdf

Or send to: Pejabat Pembangunan dan Pengurusan Aset, Universiti Putra Malaysia,
43400 UPM Serdang, Selangor Darul Ehsan
(u/p:Tn. Hj. Amran bin Zakaria)

Pelbagai Jawatan
Tarikh tutup : 24 February, 2010
Sebarang maklumat lanjut, layari : http://static.jobsmalaysia.gov.my/html/jcs-resources/risda.pdf

Pengarah (Gred 4), Timbalan Pengarah (Gred 5), Pengurus Kanan (Gred 6),
Penolong Pengurus (Gred 8), Pegawai Eksekutif (Gred 11), Pembantu Eksekutif (Gred 13)
Tarikh tutup : 25 February, 2010
Sebarang maklumat lanjut, layari : http://www.smecorp.gov.my/sites/default/files/Iklan%20Jawatan%20Kosong%20SME%20Corp.doc

Pelbagai Jawatan
Tarikh tutup : 22 February, 2010
Sebarang maklumat lanjut, layari : http://www.uum.edu.my/pend/pend.html
Auditor, Accountant
Tarikh tutup : 1 Mac, 2010
Sebarang maklumat lanjut, layari : www.sc.com.my
or email to: recruit@seccom.com.my
Muat Turun Borang Permohonan Di Sini

Pelbagai Jawatan
Sebarang maklumat lanjut, layari : http://www.nkf.org.my
or email to: agnes_hr@nkf.org.my
Muat Turun Borang Permohonan Di Sini
Telesales Officer, Direct Sales Officer
Tarikh tutup : 21 February, 2010
Sebarang maklumat lanjut, layari : www.bsn.com.my
or email to: rekrut@bsn.com.my


Good Luck!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...