Wednesday, November 26, 2008

Reason Behind Every Songs

Picture Credit : Behind every girl's favourite song, is an untold story - HpLyrikz.com

Previous day, my friend commented about my blog that full of songs. Hehe :)

They said - "kalau seseorang blogger tu letak lagu, itu maknanya blogger tu kekontangan idea" (lebih kuranglah ayatnya begitu)

Well, my friend.

For every songs that I posted here, there's a reason behind it.
Setiap bait - bait patah lagu tu ada maksud yang tersirat disebaliknya.

Ada cerita disebaliknya. Ada memori tersimpan kemas di situ.
Hanya orang yang 'tahu' saja yang akan 'tahu' apakah maksudnya.

Jadi, bila orang - orang yang tidak tahu, itulah pandangan mereka.
Aku post sekadar untuk untuk aku ingat aja.

Sometimes, indirectly untuk bagitahu 'orang' itu apa perasaan aku.

Mungkin orang tu paham, mungkin tak.

-The End-

Saturday, November 22, 2008

KISSM = KISSME?

Picture CreditKursus Induksi Sistem Saraan Malaysia

KISSM - Kursus Induksi Sistem Saraan Malaysia

Ceramah, Ceramah, Break, Ceramah, Lunch, Ceramah, Dinner, Tido
Ceramah, Ceramah, Break, Ceramah, Lunch, Ceramah, Dinner, Tido
Ceramah, Ceramah, Break, Ceramah, Lunch, Ceramah, Dinner, Tido
Ceramah, Ceramah, Break, Ceramah, Lunch, Ceramah, Dinner, Tido

Buat Assignment
Buat Assignment

-End of Week 1-

Ceramah, Ceramah, Break, Ceramah, Lunch, Ceramah, Dinner, Tido
Ceramah, Ceramah, Break, Ceramah, Lunch, Ceramah, Dinner, Tido
Ceramah, Ceramah, Break, Ceramah, Lunch, Ceramah, Dinner, Tido
Ceramah, Ceramah, Break, Ceramah, Lunch, Ceramah, Dinner, Tido
Ceramah, Ceramah, Break, Ceramah, Lunch, Ceramah, Dinner, Tido

Buat Assignment yang tak habis-habis
Buat Assignment yang tak habis-habis

-End of Week 2-

Ceramah, Ceramah, Break, Ceramah, Lunch, Ceramah, Dinner, Tido
Ceramah, Ceramah, Break, Ceramah, Lunch, Ceramah, Dinner, Tido
Ceramah, Ceramah, Break, Ceramah, Lunch, Ceramah, Dinner, Tido
Ceramah, Ceramah, Break, Ceramah, Lunch, Ceramah, Dinner, Tido
Ceramah, Ceramah, Break, Ceramah, Lunch, Ceramah, Dinner, Tido

Exam~

-End of Week 3-

Bila korang tgk jadual selama 3 minggu ni...
Bosan tak korang rasa?


2 More Weeks


Picture Credit : 2 More Weeks! 2 More Weeks!

2 more weeks to go! hohoho
2 more weeks nak habis KPLI!
Excited! At last...habis gak KPLI ni..

But at the same time pun takut nak menempuhi tahun depan.
Takut sebab tahun depan lah start the real thing..

Tahun depan start posting..(Tak tau negeri, sekolah mana dapat)
Tahun depan start mengajar..(Boleh ker aku nak ngajar ni?)

Tahun depan umur dah semakin meningkat (Bila nak jumpa jodoh ni? Adik lak sibuk bising nak kawin..Huh!)

Moga tahun depan lebih baik daripada tahun ini..
Moga apa yang diingin-inginkan tercapai :)

Allah itu Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui hasrat hambanya..
Amin.

Chaiyo2x Teacher Rabia!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...